Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο!


Όπως ομολόγησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας,
 "στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στο κράτος προωθείται η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα.
Ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012. Αντί να ισχύσει
 η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων."
Την ίδια στιγμή, όπως είχαμε επισημάνει σε παλιότερη ανάρτηση,  επιχειρείται η σύνταξη νέων οργανισμών στα Νοσοκομεία.
Οι υπάρχοντες οργανισμοί στα περισσότερα Νοσοκομεία, αν και είναι περασμένων δεκαετιών, περιέχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις κυρίως Νοσηλευτών αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας οι οποίες συνεχώς αυξάνονται λόγω των αποχωρήσεων.
Μήπως ο κύριος Ρέππας θέλει να μας πει, ότι με την αναμόρφωση των οργανισμών των Νοσοκομείων θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις?
Μήπως ο κύριος Ρέππας θέλει να μας πει,ότι με την προωθούμενη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων θα υπάρξουν νέες "συγχωνεύσεις" η και κατάργηση οργανικών μονάδων?
Μήπως ο κύριος Ρέππας θέλει να μας πει,ότι δε θα γίνουν προσλήψεις και εργασιακή εφεδρεία- απολύσεις θα εφαρμοστούν και στα Νοσοκομεία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου