Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέοι οργανισμοί στα Νοσοκομεία

Νέοι οργανισμοί θα ισχύσουν στα Νοσοκομεία με την αναδιάταξη του χώρου της υγείας μετά τις συγχωνεύσεις.
Πάρτε μιά ιδέα γιά το τι μας περιμένει τη στιγμή που το υπουργείο υγείας διαψεύδει την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις στα Νοσοκομεία.
Καταργούνται οργανικές θέσεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει!
Άραγε τι θα γίνει με το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου?
Δείτε παρακάτω τι συμβαίνει με τον οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής:

Σα να μην έφταναν οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκοεμίο και στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής, με υπουργική απόφαση Λοβέρδου, ο οποίος έχει βάλει από καιρό «στο μάτι» το Νοσοκομείο Χαλκιδικής λόγω της οικονομικής του κατάστασης, θεσπίστηκε νέος Οργανισμός λειτουργίας σύμφωνα με τον οποίο μειώνονται κατά 30 ο αριθμός των οργανικών κλινών, κατά 18 οι θέσεις των γιατρών, κατά 41 οι θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού και κατά 20 οι θέσεις του λοιπού προσωπικού!

Η απόφαση αυτή βρίσκει αντίθετους τους φορείς της Χαλκιδικής, καθώς είδαν τα κατά καιρούς διαβήματα τους -για να αντιμετωπίσει της Χαλκιδικής, ως ένα νομό με ιδιαιτερότητες λόγω εποχικότητας - να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν πρόχειρο το νέο Οργανισμό, η εφαρμογή του οποίου θα υποβαθμίσει με βεβαιότητα το Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και βιαστική την υπουργική απόφαση η οποία ουσιαστικά αναιρεί το Νόμο με τον οποίο θεσπίστηκε το 2006 ο ισχύον μέχρι σήμερα Οργανισμός λειτουργίας.

Αποφασίστηκε αφ’ ενός μεν να γίνει πραγματική καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων της Χαλκιδικής στο χώρο της υγείας, ώστε να εφοδιαστούν με επιχειρήματα οι φορείς για να ζητήσουν τη μη εφαρμογή του νέου Οργανισμού και αφ’ ετέρου να ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η ενίσχυση όλων των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος, συμμετείχαν ο Βουλευτής Γ. Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δ. Ιορδανίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Μήτσιου και Χ. Σαρόγλου, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και υπηρεσιακοί παράγοντες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου