Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΔΕ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Εβγαλαν πόρισμα συγκάλυψης



Καμία ευθύνη για το νοσοκομείο που ανεχόταν ειδικευόμενο γιατρό ο οποίος δεν ανήκε στο προσωπικό, αλλά δεχόταν ασθενείς στην ουρολογική κλινική, κανόνιζε ραντεβού και πιάστηκε να παίρνει "φακελάκι"


Ολα "μέλι γάλα" στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης αποφάνθηκε η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που κλήθηκε να διερευνήσει τι συμβαίνει στην ουρολογική κλινική, μετά τη σύλληψη και καταδίκη ειδικευόμενου ουρολόγου για χρηματισμό.


Ο γιατρός, που αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανήκε στο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά δεχόταν κανονικά ασθενείς, εξέταζε, κανόνιζε ραντεβού και υπέγραφε συνταγές, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2010 να παίρνει "φακελάκι" 600 ευρώ από συγγενή ασθενούς, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε να παρακαμφθεί η σειρά στο χειρουργείο.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για την... πρόσληψή του, δύο μήνες αργότερα, ως επικουρικού ουρολόγου στο νοσοκομείο της Βέροιας...

Η ΕΔΕ που διέταξε η διοίκηση του "Αγιος Δημήτριος" ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και, σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής κάποιου γιατρού ή άλλου εργαζομένου στο νοσοκομείο. Κι όλα αυτά παρόλο που στο δικαστήριο είχε κατονομαστεί ως παραλήπτης των χρημάτων γιατρός της ουρολογικής κλινικής με τον βαθμό του διευθυντή.

Αυτός που είχε κάνει την επίμαχη εγχείρηση, ο οποίος σημειώνεται ότι έχει καταδικαστεί για άλλη υπόθεση χρηματισμού, που συνέβη το 2005 με "φακελάκι" 500 ευρώ για ασθενή, έχει φύγει από τη ζωή μετά από περιπλάνησή του σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οπως υποστήριξε στη δίκη η κόρη του ασθενούς που εγχειρίστηκε στον "Αγιο Δημήτριο", ο συλληφθείς -που ήταν παρών και στο χειρουργείο- της είχε πει πως τα 400 από τα 600 ευρώ του "φακέλου" θα δίνονταν στον χειρουργό και τα υπόλοιπα 200 στον αναισθησιολόγο. "Αυτός δεν ζητάει ποτέ, βάζει εμένα να το κάνω. Τα χρήματα είναι επειδή τον χειρούργησε διευθυντής και επειδή πήρε καλύτερη σειρά", φέρεται πως της είπε, όπως κατέθεσε η 36χρονη.

Συνάδελφοι του γιατρού εξέφραζαν στο "Εθνος" την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η ΕΔΕ έβγαλε "καθαρό" το νοσοκομείο, χωρίς έστω να επιπλήξει όσους ανέχονταν έναν ειδικευόμενο χωρίς σχέση με το ίδρυμα να μπαινοβγαίνει σ' αυτό και να παρέχει ανενόχλητα ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς.

ΠΗΓΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου