Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΝΕΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν.Ρ. ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Ν.Ρ.
Ασανσέρ και πόρτες πυρασφάλειας στο νοσοκομείο
Συντήρηση στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Τα μέλη του νέου Δ.Σ. πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνεδρίαση, καθώς τα ζητήματα που επιζητούν λύση είναι αρκετά και περιθώριο για περισσότερο χαμένο χρόνο δεν υπάρχει.
Στο νέο Δ.Σ. του νοσοκομείου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Μοσχοβάκης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σκορδύλης και τακτικά μέλη
 οι Νίκος Τσικνάκης, Αντώνης Χατζηδάκης, Γιαννούλα Γιατρακά, Χαράλαμπος Μαρκάκης και Δημήτρης Αθανασιάδης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Ελπίδα Μαρκατσάκη, Βενιζέλος Χριστοδουλάκης, Αλέξανδρος Μαριδάκης, Σταύρος Βραχνίδης και Στέλιος Σμπυράκης.

Κατά την πρώτη τους συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν την προμήθεια νέων ασανσέρ, καθώς εκείνα που υπάρχουν σήμερα δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας και μη λειτουργικά. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ασανσέρ έχει ολοκληρωθεί ήδη, επομένως μετά την έγκριση προχωράει άμεσα η αντικατάσταση τους.

Παράλληλα, το Δ.Σ. άναψε το «πράσινο φως» για την προμήθεια νέων θυρών πυρασφάλειας, οι οποίες σε περίπτωση φωτιάς προστατεύουν το υπόλοιπο κτίριο από την επέκταση της σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι για παράδειγμα το λεβητοστάσιο και οι αποθηκευτικοί χώροι. Η λειτουργία τους κρίνεται απλή, αφού έχουν ένα πόμολο και μια κλειδαριά πυρασφαλείας, ενώ στις δίφυλλες πόρτες υπάρχουν εσωτερικά σύρτες στο σταθερό φύλλο, ώστε να ανοίγει όταν υπάρξει η ανάγκη για μεταφορά μεγάλων πραγμάτων, καθώς είναι αρκετά αυτά που διαθέτει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει ήδη πόρτες πυρασφάλειας, ωστόσο εγκρίθηκε η προμήθεια νέων καθώς κάποιες από τις παλιές χρίζουν αντικατάστασης, ενώ έχουν διαπιστωθεί σημεία στα οποία επιβάλλεται η τοποθέτηση νέων. Ακόμα, πάρθηκε απόφαση για συντήρηση και επισκευή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, το οποίο είναι ένα κέντρο με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και αρκετά προβλήματα. Για τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νομού, το Δ.Σ. αναμένεται να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα καθημερινότητας που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου.



Στη ΔΕΠΑΝΟΜ η λίστα με τον εξοπλισμό


Στο μεταξύ, ο διοικητής κ. Γιώργος Μοσχοβάκης απέστειλε στη ΔΕΠΑΝΟΜ τη λίστα με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που αφορά τη νέα πτέρυγα, αλλά και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου. Η λίστα με τις προτάσεις του νοσοκομείου Ρεθύμνου ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ και πέρα από τον συνολικό εξοπλισμό για τη νέα πτέρυγα περιλαμβάνει ακόμα αξονικό τομογράφο και λαμπαροσκοπικό μηχάνημα για την... παλιά πτέρυγα, καθώς και εξοπλισμό για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=11694&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου